Lagermaskiner
Produktionsoptimering med lagermaskiner
October 17, 2017
snakker om autolakering
Sådan sparer du halvdelen af prisen væk på autolakering
December 25, 2018
Show all

Træpiller er bedre end meget andet brændsel

effektiv binding af træpillers

Lignosulfonat er en vandopløselig anionisk polyelektrolytpolymer, der opnås som et biprodukt fra træsulfitpulpningsprocessen [11]. Lignosulfonater anvendes i dyrefoder og er blevet betragtet som de mest effektive og populære bindemidler til træpillers. Normalt anvendes 1 til 3% lignosulfonater til effektiv binding af træpillers [12]. Stivelse er dannet af to polymerer, amylose, et lineært polysaccharid og amylopectin, et stort højt forgrenet polysaccharid og opnås i forskellige former og granulære størrelser, når korn eller rør er adskilt i protein- og fiberkomponenter [13]. Stivelsens former og kornstørrelser påvirker dets fordeling i træmaterialet og påvirker følgelig pelletsabrasionen. Andre tilsætningsstoffer, såsom vegetabilsk olie eller dolomit, tilsættes for bedre smøring under pelleteringsprocessen [14, 15]. Bindemidler tilsættes sædvanligvis til fremstillingsprocessen, enten lige før kernematrix-pressefasen i pelleteringsmaskinen [16] eller som en kontinuerlig strøm af råmateriale på en samlerskrue før blanderbuffersiloen [17].

Træpiller er godt at tænde op med

Bindemidlerne påvirker også strømforbruget og brugen af ​​vand under træpiller fremstillingsprocessen. Majsstivelse og lignosulfonat har vist sig at være bedre tilsætningsstoffer til strømforbrug pr. Enhed træpiller udgang sammenlignet med de andre tilsætningsstoffer [17, 18]. Med ingen tilsætningsstoffer viste det specifikke energiforbrug for poppelpillerproduktion at være 138 kWh pr. Tørton [18]. Den specifikke energiforbrugsværdi faldt væsentligt til 79 kWh pr. Tørton ved at tilsætte 2,5% majsstivelse til 128 kWh pr. Tørt ton ved at tilsætte 2,5% lignosulfonat og til 106 kWh pr. Tørt ton ved at tilføje 5% lignosulfonat [18]. Det lavere specifikke energiforbrug ved anvendelse af stivelse som additiv skyldes stivelses smøringsevne. Vand tilsættes til råmaterialet inden pelleteringsprocessen for at opnå optimale fugtindhold. Anvendelsen af ​​tilsætningsstoffer påvirker mængden af ​​vand, der kræves i træpille produktion processen. For eksempel øger brugen af ​​dolomit som additivvandforbruget betydeligt, mens hvedestivelse ikke har stor effekt på vandforbruget [15

Derfor viser den tidligere forskning, at tilsætningsstoffer og bindemidler påvirker alle de store egenskaber ved træpillers. Formålet med denne undersøgelse er at opsummere de eksperimentelle data relateret til virkningerne af additiver og bindemidler på fysiske og termiske træpillers egenskaber. Denne litteraturoversigt hjælper med at identificere behovet for yderligere forskning i at finde blandinger af additiver og forskellige råmaterialer til fremstilling af træpillers med de bedste fysiske og termiske egenskaber, således at træpillers forbliver konkurrencedygtige som en vedvarende energi-løsning.

Træpiller er gode fordi de er billige at fremstille

MC udtrykkes som en procentdel af den oprindelige prøvemasse, og den har en stærk indflydelse på andre træpillersparametre, såsom opvarmningsværdi, forbrændingseffektivitet, pellets holdbarhed og bulkdensitet. Forskellige additiver kræver forskellige mængder MC i råmaterialet for at binde materialet effektivt. Anvendelsen af ​​stivelse som bindemiddel kræver MC for råmaterialet mellem 12,5 og 13,0%, mens lignosulfonat kræver MC-værdier mellem 9,0% og 10,5% for pelleteringsprocessen [18]. Når tilsætningsstoffer anvendes til fremstilling af træpillers, mindsker disse den endelige MC af træpiller. For eksempel resulterer træpillers fremstillet af standard råmateriale (med 9,3% MC) og 1% eller 2% lignosulfonat (med 8% MC) -blanding i en endelig pellets-MC på 5,9% [17]. Men når lignosulfonatdoseringen øges til 2,5%, 5% og 7%, viser den ikke en signifikant effekt på træpillers endelige MC [18]. Hvis 5% kartoffelskrælningsrester (med 77,8% MC) og tørt råmateriale (med 3,3% MC) blandes sammen, har de resulterende træpillers 2,9% MC [17]. Anvendelsen af ​​stivelse reducerer signifikant den endelige træpillers MC. Stahl et al. [13] fandt, at når råmaterialet (med 12,1% MC) blev blandet med 1% hvedestivelse og den samme mængde oxideret majsstivelse, blev den endelige pellets MC reduceret til 7,6%. Øget dosering af hvede og majsstivelse reducerer yderligere pellets MC [13]. Interessant, hvis lignosulfonat og majsstivelse tilsættes samtidig (1% lignosulfonat og 1%, 2%, 3% eller 4% majsstivelse), falder de endelige træpillers MC kun med 0,5% [18].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *