Hvordan konstruer du selv en god altan

snakker om autolakering
Sådan sparer du halvdelen af prisen væk på autolakering
December 25, 2018
hoteller omkring Grønland
Hvad skal du vælge af hoteller, når du kommer til grønland
January 22, 2019
Show all

Hvordan konstruer du selv en god altan

som altaner udgør

en gruppe på 13 studerende i Berkeley, Californien, faldt fem etager, da balkonen de stod pludselig faldt sammen. Seks blev dræbt, syv blev kritisk skadede, og hændelsen blev det seneste eksempel på de ofte fatale konsekvenser af dårlige byggepraksis. 4-fods-5-tommers med 8 fods-10-tommers altan blev ikke overbelastet; den var designet til at understøtte kombineret levende og døde belastninger på mere end 100 lb. pr. kvadratfod (koden kravet på det tidspunkt den blev bygget). Efterfølgende undersøgelser afslørede en række problemer, dog med en lækker vandoverflade og et ikke-ventileret dæk soffit, der fangede vand inde i dækrammen, hvilket forårsagede, at den konstruerede (men ikke trykbehandlede) trærammering rotede.

Det er en nybegynder lektion for enhver bygherre, der mener, at en altan er dybest set et cantilevered dæk. I modsætning til et dæk, der understøttes af en storlegering og et system af indlæg, bjælker og fodspor, kommer en altes eneste støtte fra bjælker eller bjælker, der er cantilever fra ydervæggen. Dens stabilitet og levetid stole på styrken af ​​cantilever og en omhyggelig detaljering af ydersiden for at beskytte huset og dækrammerne fra vandskader.

Altaner skal også kunne klare lidt vand

Bygningsproblemer

Som byggekodepædagog Glenn Mathewson noter, angiver koder krav til balkonrammer og rækværk, men de adresserer ikke de præcise og ofte unikke kombinationer af potentielle problemer, som altaner udgør. “Når en altan er designet til at være vandtæt, og bjælkerne er omsluttet af en soffit nedenfor,” forklarer han, “det anses for at være en tagmontage, og fordi tag ikke er beregnet til lækage, er der ingen kodekrav til brug af trykbehandlet tømmer. ”

Ifølge byens embedsmænd, der undersøgte Berkeley-tragedien, var det en af ​​de faktorer, der førte til sammenbruddet. Planer til altanen krævede en 2-tommers betonplader over vandtætning og et dobbeltlag af OSB-beklædning understøttet af cantilevered 1/3-inch ved 11? 7/8-inch LVL-bjælker, som var ubehandlede. Undersøgere siger, at når bibliotekets haverne-lejlighedskompleks blev bygget i 2006, opfyldte altanen design alle kravene i California Building Code. Af særlig opmærksomhed måtte altanbjælkerne ikke være fremstillet af et “holdbart eller konserveringsmiddel”, fordi de blev adskilt fra vandoverfladen med en uigennemsigtig fugtbarriere (en undtagelse, der siden er blevet fjernet fra den nuværende Berkeley Boligkode).

Hvor stor skal din altan være?

Ingeniørforbindelse

De fleste balkondesigner stammer fra arkitekter eller ingeniører, og en af ​​deres tommelfingerregler for kantede balkonbjælker er, at bjælkens yderlængde skal understøttes af en dobbelt længde inde i bygningskuverteren. Dette 2: 1 backspan til cantilever-forhold er indarbejdet i tabel R502.3.3 (2) i 2015 IRC, som angiver bjælke-dimensionering baseret på det ønskede cantilever-spænd, jordbundsbelastning og bjælkeafstand. Efter denne foreskrevne vej ville 12-fods lange 2x10s med afstand på 16 inches på midten være nødvendig for at ramme en 48-tommer bred altan bygget i et område med 50-psf jordbundsbelastning. Ikke adresseret af koden er forbindelse, isolering og blinkende detaljer.

For at opnå bredere altaner foreslår Patrick Jean-Phillip Burger, en licenseret arkitekt, bygherre og bygningsinspektør, i Hayward, Californien, at inkorporere 6×8 bjælker af PT Douglas gran eller Wolmanized Parallel-Strand Timber (PSL) ved perimeter og mid- spændvidde af designet. Burger siger at bruge de bredere bjælker sammen med 4×8 PT bjælker 16 inches på midten og søster til det indvendige gulvsystem giver mulighed for en 8 meter bred altan. For at forhindre vandskader på indramningen lægger han vægt på omhyggelig blinkning ved bjælkevægskrydset, og hvis indramningen er lukket, sørger han for at samlingen er godt ventileret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *